Reklamsız Ama Ücretli Olan YouTube Red 28 Ekim'de Geliyor!


YouTube'un çok uzun süredir hayata geçirmek için çalıştığı ücretli üyelik sistemini içerisinde barındıran YouTube Red 28 Ekim'de kullanıcılarla buluşuyor. Henüz tüm ülkelerde aktif olmayacakyeni YouTube servisi başta reklamsız video izleme gibi daha pek çok yararlı özelliği YouTube'a getiriyor.
YouTube kullanıcılarına yeni bir kullanıcı deneyimi yaşatacak olan YouTube Red, aslında kullanıcıların YouTube'dan çok uzun süredir beklediği ve istediği özelliklerin paket olarak YouTube'a getirilmiş versiyonu diyebilirim. Yeniden altını çizerek söylüyorum başta videoları reklamsız izleme olmak üzere, mobil cihazlarda arka planda video oynatma, offline olarak videoları kaydederek daha sonra izleme ve daha bir çok özellik.
YouTube Red aktif olduktan sonra orijinal YouTube şu an olduğu gibi ücretsiz olarak hizmetine devam edecek. Fakat ekstra özellikler ile YouTube kullanmak isteyen kullanıcılar, YouTube Red aboneliğialarak çok daha güzel bir YouTube deneyimi yaşayabilecek.
Resmi olarak blog üzerinden açıklanan tarih 28 Ekim 2015. Bu tarihten itibaren ilk olarak sadece Amerika üzerinde hayata geçecek olan YouTube Red, malesef ülkemizde bir süre daha aktif olmayacak.
YouTube Red Türkiye
YouTube Red için alacağınız üyelikler aylık üzerinden ücretlendirilecek ve Amerika için belirlenenfiyat 9.99 Dolar. Global bir fiyat tarifesi mi uygulanacak henüz belli değil fakat ülkemizde biraz daha uygun fiyatlı olacağını düşünüyorum. Ayrıca alacağınız üyelik ile kullandığınız tüm farklı cihazlar üzerinde YouTube Red'e erişim hakkına sahip olabileceksiniz.
YouTube Red üyeliği ile birlikte YouTube GamingYouTube Music ve YouTube Kids gibi ekstra servislerden de özel olarak yararlanabileceğinizi şimdiden söyleyeyim. Tam anlamıyla istenilen YouTube'a dönüşen fakat bunun karşılığında isteyen YouTube'un yeni projesi bence oldukça tutacak. En basit nedenlerinden bir tanesi pek çok kişinin müzik dinlemek için bile YouTube'u kullanmasını söyleyebilirim.
Son zamanlarda gittikçe daha da can sıkıcı olmaya başlayan YouTube reklamlarını da ortadan kaldıracak olan YouTube Red hakkındaki diğer gelişmeleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Aşağıdaki YouTube Red tanıtım videosunu izleyerek yeni üyelik sistemi hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.



Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.