Google'ın Kamyonetin İçerisinde Yaşayan Mühendisi: Brandon

Google’ın 23 yaşındaki mühendisi Brandon (soyadının bilinmesini istemiyormuş), normal bir ev yerine kamyonun içerisinde yaşıyor.

BrandonGoogle’da çalışan mühendislerden bir tanesi. 23 yaşındaki bu genç mühendis, standart ev hayatı yerine bir kamyonun içerisinde yaşamayı tercih ediyor. İlk anda ‘dikkat çekmek için yapacak başka bir şey bulamamış galiba’ diye içinizden geçirebilirsiniz ama durum öyle değil. Google’ın merkezi olan San Francisco’daki ev kiralarının yüksek olmasından dolayı evini bir kamyonun kasasına taşıyan Brandon, hayatını burada sürdürüyor.

Evin kirasını ve diğer ufak tefek masrafları topladığında yılda en az 40 bin dolar harcama yapması gerektiğini söyleyen Brandon, üstelik zamanının büyük bölümünü evin dışında (ağırlıkla ofiste) geçiriyormuş. Bu kadar para ödemenin saçmalık olduğunu düşünen arkadaşımız, ufak tefek araştırmalar sonucu kazancının çok büyük bir bölümünün kendisine kalacağı sisteme geçiş yapmış.



Brandon, işe öncelikle kendisine 10 bin dolar değerinde bir kamyonet almakla başlamış. Kamyonetin aylık vergisi de 121 dolar. Yani ufak bir kulübeye bile 2 bin dolar kira verecekken aylık yalnızca 121 dolar vergi ödeyerek kiradan inanılmaz oranda kar elde etmiş oluyor. Bunun dışında elektrikle ilgili ihtiyacını ofisten karşılıyormuş. Bilgisayarını ve telefonunu gün içinde ofiste şarj eden Brandon, bu sayede çok az miktarda elektrik faturası ödüyormuş, telefon faturasını da zaten Google ödüyor.

Yemek ve yıkanma gibi diğer temel ihtiyaçlarını ise Google’ın kampüsünde gideriyor. Sabah, öğle ve akşam yemeklerini de Google’ın karşılamasıyla başka bir masraftan daha kurtulan Brandon, duş ihtiyacını da kampüsün içerisindeki spor salonunda karşılıyormuş.


Sonuç olarak kaba bir hesapla Brandon, yıllık masraflarını bu sayede %90 oranında azaltmayı başarmış. Kompleksten uzak, tamamen mantıkla hareket eden mühendis arkadaşımızı tebrik etmekten başka bir şey gelmiyor aklımıza.


Haber Kaynağı: webtekno
Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.