Türkiye’de Volkswagen Satışları Durdu!

Volkswagen’in emisyon skandalı ile ilgili Türkiye’den bir karar daha geldi ve bugün Volkswagen otomobillerinin satışı durduruldu. İşte satışı duran Volkswagen modelleri.


Türkiye’de Volkswagen Satışları Durdu!

Volkswagen’in içinden çıkmaya çalıştığı emisyon skandalı ile Türkiye’de nasıl kararlar alınacağı hep merak konusuydu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, konuyla ilgili EA 189 dizel motora sahip 323 bin aracın geri çağırılacağını söylemişti.
Fikri Işık’ın yeni açıklamalarına göre bu akşam itibarıyla 1,6 dizel motorlu Jetta ve Caddy modellerinin Türkiye satışları gönüllü olarak durdurulacak.
Jetta ve Caddy güncellenecek

Bakan Işık, NTV’de yaptığı konuşmada, EA 189-EU5 dizel motorlu iki aracın satışlarının durdurulma kararının, Volkswagen tarafından gönüllü olarak verildiğini söyledi. Bu akşam uygulanmaya başlayacak olan bu karar ile birlikte Jetta ve Caddy satışları durdurulacak, otomobillerin teknik güncellemeleri yapıldıktan sonra tekrar devam edecek.

15-10/21/volkswagen-jetta-vi-2011-7.jpg
Bakan Işık’ın şahsi görüşleri arasında Volkswagen’in yaşadığı bu skandalın,elektrikli otomobillere geçişi hızlandıracağı da bulunmakta. Volkswagen’in daha önce hibrit ve elektrikli otomobile geçiş ile ilgili açıklamaları da bu konuyu destekliyor.
Haber Kaynağı: ShiftDelete.net
Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.