Apple, Samsung ürünleri için yasak getirmeyi başardı

İki ezeli rakip, Samsung ve Apple'ın bitmek bilmeyen savaşında yeni bir gelişme daha oldu, Samsung'un bazı akıllı telefonlarına ülke çapında yasak getirildi iki



Apple ve Samsung arasında sürmekte olan patent savaşında yeni bir perde daha sona erdi. International Trade Commission (ITC) verdiği kararla bazı Samsung akıllı telefonlarının ithalatını ve satışını yasakladı. ITC bu kararı Samsung'un iki ayrı patenti ihlal ettiği gerekçesi ile verdi.
Tüm bu karmaşaya rağmen Güney Koreli üreticitasarım patentleri konusunda suçlu bulunmayarak aklanmayı başardı. Yasaklamaları getiren teknoloji içerikleri ise dokunmatik ekran teknolojisi ve giriş-çıkış devreleri oldu.
Samsung'un Amerika Birleşik Devletleri genelinde yasaklanan akıllı telefonları hakkında şimdilik daha detaylı bir bilgi mevcut değil. Tehlike altındaki cihazlarınsa büyük ihtimalle daha önceki nesile ait ürünlerden oluştuğu ve mevcut pazarın önde gelen örneklerini pek etkilemeyeceği düşünülüyor. Obama yönetimi her zaman olduğu gibi ITC'nin getirdiği yasakları veto etme hakkına sahip olsa da, yetkililer bu sefer Samsung'un işinin zor olduğunu belirtiyor.

Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.