Yeni Patenti İle Apple, Ekran Kırılmasını Ortadan Kaldıracak!


Akıllı telefon sahiplerinin kabusu olan ekran kırılması, Apple'ın yeni patentiyle tarih olabilir.

Gün geçtikçe teknolojik özellikleri katlanarak artan akıllı telefonlar buna rağmen oldukça narin bir yapıya sahip. Ciddi paralar ödeyerek aldığın akıllı telefonunuzun ömrü bir yere düşme vakası ile son bulabiliyor.

Gorilla Glass'ın yapısının güçlenmesi, bu durumu çoğutelefon için biraz daha iyi hale getirse de hala tam anlamlı bir çözümden bahsedebilmemiz mümkün değil. Ancak bu konuda Apple cephesinin ciddi bir girişimi bulunmakta.

Yeni edindiği patent sayesinde Apple, ekran kırılmasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Patente göre Apple, yeni telefonlarına bir nevi hava yastığı tarzı sistem yerleştirecek. Telefon ekranının yan kısımlarında bulunacak olan küçük parçalar, telefonun yere düşmesi durumunda bunu algılayacak ve devreye girecek.


Yani bu küçük parçalar bir nevi sensör gibi işlev görecek. Telefonun yere düşeceğini algılayacak olan parçacıklar aktif hale gelerek oluşacak herhangi bir darbeyi ekrana ulaşmadan absorbe edebilecek. Böylece ekran herhangi bir zarar almayacak. 

Tabi Apple'ın önceliği her zaman telefonlarının tasarımıdır. Yani ilk çıkan iphone'dan sonuncusuna kadar ele alırsak telefonun dış görüntüsü anlamında ciddi farklar olmaz. Bu sebeple Apple'ın bu yeni patenti cihazlarına nasıl uygulayacağı konusunda henüz bir fikrimiz yok. Ancak patent denildiği gibi ekran kırılma olayını bitirme görevini başarılı şekilde yerine getirirse bu durum Apple'ın sektörde ciddi şekilde elini güçlendirebilir.

Haber Kaynağı: WebTekno




Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.