Windows 10 ile Mesaj Gönderebilirsiniz!

Microsoft’un yeni yayımlanan Windows 10 Mobile sürümü sayesinde, Windows 10 PC’lerimizden kısa mesajlar gönderebileceğiz. Peki, bu nasıl olacak? Detaylar haberimizde.


Windows 10 ile Mesaj Gönderebilirsiniz!

Windows 10’un en başarılı özelliklerinden biri olarak görülen cihazlar arası senkron çalışma; Microsoft’un bugün piyasaya sunacağı Windows 10 Mobile önizleme sürümüyle birlikte PC üzerinden Cortana yardımıyla mesaj gönderme imkanı sunuyor. Eğer Windows 10 Mobile kullanan bir cihazınız varsa, Cortana size gelen çağrıları, kaçırılmış aramaları bilgisayar üzerinden gösterip, mesaj yazmanıza olanak sağlayacak.
Yazdığınız içerik yine telefonunuzdan gönderilmiş bir mesaj olarak gözükecek. Yani her seferinde mesaj atmak için telefonu elinize almanız gerekmeyecek. İster yazılı, ister sesli komutlar kullanarak Cortana yardımıyla bu işlem gerçekleşebilecek.
15-10/21/cortana-text0.png

Cortana, PC ve telefon arasında senkron çalışacak


Bu sistem bilgisayarınızda ve telefonunuzda aynı Microsoft hesabınızın olmasına dayanıyor. Bu sayede Cortana bulut hizmeti sayesinde cihazlar arasında senkron olarak çalışıyor. Birden fazla bilgisayarın olması durumunda arama bildirimleri cihazlarda isteğe göre kapatılabiliyor. Her ne kadar Windows 10 Mobile özelliği olsa da, ileride iOS veya Android içinCortana benzeri bir genişletme ile Microsoft’un hamlesi bir hayli ilginç olabilir.
Haber Kaynağı: ShiftDelete.net
Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.