Google, Doodle yarışmasını başlattı!

Google’ın özel günlerde değiştirdiği logoları için bir yarışma başlatıldı. Google tarafından düzenlenen yarışma Doodle 4 Google 2015 Yarışması olarak adlandırılıyor.




Google, Doodle yarışmasını başlattı!
Ödül ise oldukça gurur verici. ’ın  yarışmasıyla ilgili detaylar haberimizde.
Özel gün ve haftalarda Google’ın logosunu değiştirdiğini biliyoruz. Türkiye için de defalarca değiştirilen bu özel logolara Doodle adı veriliyor. Firma için adeta bir gelenek haline gelen bu uygulama, şimdi bir yarışma ile desteklenecek.
Öğrencilerin katılabileceği bu yarışmada herhangi bir sınır yok. Yapmanız gereken tek şey, Google için bir Doodle hazırlamak. Tek şart, tıpkı Google’ın da yaptığı gibi hazırladığınız Doodle’da Google yazısı olacak. Yani farklı şekillerde oluşturabileceğiniz harflerle Google yazmanız gerekiyor.
Başvuru yapılan Doodle görselleri arasından kazanan kişi 30.000 Dolar ödül alacak. Ek olarak kazanan Doodle, bir gün boyunca Google’ın ana sayfasını süsleyecek. Yarışma için son katılım tarihi 7 Aralık olarak belirtilmiş. Başvurular ise 19 Ekim tarihi itibariyle başladı.
Google daha önce de Doodle yarışmaları düzenlemişti. Ancak bu sefer ilk kez öğrencilere özel bir yarışma yapılıyor. Firma, yarışmayla ilgili sayfada örnek çalışmalara da yer vermiş. Böylelikle genç tasarımcıların işi kolaylaştırılmış.

Haber Kaynağı: Mynet Teknoloji

Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.