Dünyanın ilk safir ekranlı akıllı telefonuna merhaba deyin





Dünyanın ilk safir ekranlı akıllı telefonu Apple'dan değil Kyocera'dan geldi.


Dev teknoloji şirketi Apple’ın 2014 amiral gemisi akıllı telefonu iPhone 6 için gelen söylentilerden biri de, cihazın safir ekrana sahip olacağıydı. Muhtemelen böyle bir ekrana sahip akıllı telefon son derece dayanıklı ve sağlam olacaktır. iPhone 6 için bu söylentiler devam ederken Kyocera bir atılım yaptı ve dünyanın ilk safir ekranlı akıllı telefonunu tanıttı.
Eğer iPhone 6 safir ekran ile gelirse, bu Amerika’da safir ekranlı ilk akıllı telefon olmayacak. Çünkü Kyocera ve ABD operatörü Verizon, bugün Safir Shield ekran özelliği ile Brigadier adında Android akıllı telefonu tanıttı.
1406874175_verizons-kyocera-brigadier-official-images-2.jpg
Verizon ve Kyocera’ya göre safir ekran, çizilmelere ve darbelere dayanıklı olduğu gibi kırılması da daha zor. Brigadier akıllı telefonun safir ekranı 4.5 inç ve 720 x 1280 piksel çözünürlüğe sahip. Cihazın ekranı ıslak elle ve eldivenle de kullanılabiliyor.
Brigadier engebeli bir cihaz ve şok, titreşim, düşük basınç, güneş radyasyon, aşırı sıcaklık, yağmur, sis, toz, nem ve suya daldırmaya dayanıklı IP68 sertifikasına sahip. Kyocera Brigadier, Android 4.4 kitkat, LTE, NFC, 8 MP arka kamera, 2 MP ön kamera, dört çekirdekli 1.4 GHz Snapdragon 400 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB genişletilebilir dahili hafıza gibi özelliklere sahip. Akıllı telefon, kablosuz şarjı destekleyen 3100 mAh çıkarılamayan batarya ile geliyor. Cihaz 399,99 $ fiyat etiketine sahip.

Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.