Nike+ FuelBand

Nike+ Fuelband gerçekten şaşırtıcı derecede hafif ve metal olan güvenliği sağlam görünüyor. Kapandığı zaman birazcık boşluk kalıyor ama bu boşluğun normal olduğu bu ürün hakkında Nike tarafından çekilen fotoğraflardan belli oluyor. Ekran konusunda gayet güzel zaten bir tane tuşu olduğundan kullanımı da kolay.

Nike+ Fuelband İle Yürüyüş

Nike+ FuelBand NedirNike+ Fuelband biraz boşluk payı ile beraber geliyor ama tam eline göre olanların o boşluk payını çıkartmaları çok kolay. Ayrıca bunun haricinde16 mm’lik ekstra bir bantta ayarlanması için kutuyla beraber gönderiliyor. Bu konuda bileğe tam oturulması istendiğinden boşluk payının üzerine düşülmüş. Bu arada üzerinde bulunan boşluğu da atmak da çok zor değil gayet basit bir yapısı var.
Ekran grafik ve yazıların net görünmesi için 100 tane beyaz LED ışıktan oluşuyor. Bu yüz tane ışığın kullanılması şarj durumu ile alakalı yani dolu olduğunda daha fazla ışık yaymak için hepsi beraber yanıyor ama şarj düştüğünde de daha az ışık yanıyor. Ekranda Nike’ın sembolünüBluetooth sembolünüuçak modu sembolüde dahil olmak üzere farklı farklı seçenekler görebilirsiniz. Bu arada 20 kadar LED ışık da farklı renk seçenekleri için konulmuş. Kırmızıdan yeşile doğru tonlama açılıyor.
FuelBand’ın içinde bir tane bluetooth radyo ve hız ölçücü var bunlarda telefona bağlanabiliyor ve  kendi ışık ayarını kendisi ayarlayan bir sensöre de sahip. Bunların yanına 2 tane lityum batarya da mevcut bu sebepten ortalama olarak şarjı 4 gün gidiyor diyebiliriz. Bu da bir saat için çok uzun bir süre değil ama şarja takmaya alışmış bir insanlık olarak çok problem olmaz.
İlk kez kullanmak için Nike’ın kendi sitesinden üyelik almanız gerektiğini şimdiden belirtelim. Bunun yanında Nike FuelBand için iPhone İOS işletim sistemine uygun olarak bir yazılım yaptı. Buna göre bluetooth ile bağlanan 2 aygıt, kullanıcı iPhone’dan istediği istatistiklere bakabilmesini sağlıyor ve ayrıca bu istatistikleri de Twitter ve Facebook’tan paylaşması sağlanıyor. Apple için yapılan yazılım dışında bir de Nike’ın Android için de bir uygulama geliştirmesi gerekiyor ve eminim ona da çoktan başlamıştır.

Reklamdaki İle Gerçekteki Arasındaki Fark

Nike+ Fuelband videosunda gösterilende kadarıyla kullanıcılar basketbolfutbolkoşu gibi farklı farklı aktiviteler yapmakta ama bunlardan bazıları benim mantığıma yatmamakta. Mesela basketbol konusunda Fuelband’ın ölçeceği çok fazla bir şey yok. Genel olarak ürünün mantığı kat edilen mesafeye göre yaktığınınız kaloriyi hesaplamakta. Bu sebepten yürüyüşkoşma gibi aktiviteler için çok gerçekçi sonuçlar aldırabilirken basketbol gibi çok fazla mesafe kaydetmeden yoğun spor yapılan sporlar için gerçekçi sonuçlar vermez ki burada bir önemli bir nokta var oda genel olarak kullanıcıların çoğunun yürüyüş ve koşu sporu yaptıklarından ihtiyaca cevap verebilecek potansiyele sahip.

Fiyat ve Ulaşılabilirlik
Nike+ Fuelband’ın şuanda Türkiye’deki satış fiyatı 500-600 TL arasında olup internet üzerinden satın alma şansına sahip olabilirsiniz. Bir uyarı yapmakta fayda görüyorum, internet üzerinden satın alma yapacaksanız ürünün birkaç farklı boyut seçeneği mevcut bu sebepten dolayı bileğinizi ölçtükten sonra oradaki belirtilen boyutlarla karşılaştırma yaparak siparişinizi vermeniz yararınıza olabilir. Diğer türlü gelecek olan ürünün büyük veya küçük kalması dolayısıyla geri gönderip tekrar doğru ölçüsünün gelmesini beklemek, gereksiz yere çok fazla emek harcamak olur.
Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.