Facebook Alışverişe de soyundu

Her geçen gün farklı bir yeniliğe imza atan Facebook şimdi de online alışverişe hazırlanıyor.




Uygulama, internet kullanıcılarına Facebook giriş bilgileriyle alışveriş yapma olanağı sağlayacak.

Sosyal paylaşım devi Facebook, kendi online alışveriş uygulaması üzerinde çalışıyor. Uygulama, internet kullanıcılarına Facebook giriş bilgileriyle alışveriş yapma olanağı sağlayacak. Önceden Facebook’a kredi kartı bilgilerini giren kullanıcılar uygulamayı kullanırken herhangi bir ödeme bilgisi girmek zorunda olmayacak. Teknoloji sitesi AllThingsD’ye göre Facebook uygulamayı önümüzdeki ay tanıtacak. Facebook, uygulamayı piyasaya sürmesi halinde PayPal’e ve Amazon ile Google’ın alışveriş uygulamarına doğrudan rakip olacak. 

1 MİLYAR KULLANICI

Uzmanlar, ödeme bilgilerine ihtiyaç duymayan bir alışveriş uygulamasının Facebook’a rakipleri karşısında büyük avantaj sağlayacağını belirtiyor. Facebook’un uygulama için deneme partneri ise Thrillist’in sahibi olduğu ve erkeklere özgü moda bir uygulaması olan JackThreads. Facebook’un test ettiği uygulama şu an için yalnızca online alışverişi kolaylaştırmaya odaklanmış durumda. Ancak daha fazla partnerle çalışması halinde, Facebook’un sayıları 1 milyarı aşan kullanıcılarının alışveriş alışkanlıklarıyla ilgili önemli bilgiler edinmesi bekleniyor. Öte yandan, Facebook’un şu an kaç kredi kartı bilgisine sahip olduğu bilinmiyor. 

14 MİLYAR DOLAR ÖDEME

PayPal, Facebook’un test etmekte olduğu uygulamayla ilgili yaptığı açıklamada, “Facebook’la güzel bir ilişkimiz var ve bunun devam etmesini bekliyoruz. Müşterilerimiz PayPal’ı Facebook’tan kullanmayı çok seviyor. 2006’dan beri mobil ödemelere yatırım yapıyoruz ve geçen yıl 14 milyar dolarlık ödemelerin yüzde 10’u mobil cihazlardan yapıldı. Rekabeti hoş karşılarız ve Facebook’un çıkaracağı uygulamayı merakla bekliyoruz” dedi. Facebook ise “PayPal ile iyi ilişkimiz devam edecek” açıklamasını yaptı.

Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.