Apple sahte veya yan sanayi şarj aletleri için takas programı başlatıyor

Apple aralarında alev almanın da bulunduğu çeşitli tehlikeli vakaların meydana gelmesinin ardından sahte ve üçüncü taraf USB şarj adaptörleri için yeni bir takas programını duyurdu. 16 Ağustos tarihinde başlayacak yeni program dahilinde müşteriler yan sanayi adaptörlerini teslim edip karşılığında 10 dolar veya yerel para biriminde karşılık gelen tutar ödeyerek yeni bir şarj adaptörü edinebilecek.




Apple toplanan eski adaptörlerin çevreye dost yöntemlerle imha edileceğinin garantisini veriyor. Programdan yararlanmak isteyen tüketicilerin geri verecekleri USB şarj adaptörleriyle birlikte onu kullandıkları iPhone, iPad veya iPod’u da yanlarında getirmeleri gerekecek.

Konuyla ilgili olarak hazırlanan web sayfasında Apple müşteri güvenliğinin en önemli husus olduğunu, bu nedenle aralarında iPhone, iPad ve iPod’a özel USB şarj adaptörlerinin de bulunduğu tüm ürünlerinin güvenlik ve emniyet açısından birçok testten geçirildiğini, ayrıca dünya çapında devletlerce belirlenmiş güvenlik standartlarını karşılayacak şekilde tasarlandığını kaydetti.

Program sadece ABD’de değil, diğer ülkelerde de geçerli gibi görünüyor. Özel bir ülke listesinin verilmemesi de Türkiye’de de bu programın geçerli olacağı ihtimalini kuvvetlendiriyor. Zaten program sayfası içinde yer alan Apple Yetkili Satıcıları veya Apple Yetkili Servis Noktaları bağlantılarını takip ettiğinizde Türkiye’ye özel Apple sayfalarına yönlendiriliyorsunuz. Bu nedenle en yakınınızda bulunan bir Apple yetkili satış veya servis noktasına programla ilgili başvurmanızda fayda var.

Geçtiğimiz haftalarda hayatını kaydeden 23 yaşındaki Çinli uçuş görevlisi Ma Ailun’un sahte iPhone şarj aletinin neden olduğu elektrik kaçağı nedeniyle hayatını kaybettiğine inanılıyor. Bu olayın ardından dikkatler Apple mobil cihazlarına yönelik aksesuarların güvenliğine çevrilmiş, Apple söz konusu olayı derin şekilde araştıracağının sözünü vermişti.

Apple’ın takas kampanyası 18 Ekim tarihine kadar devam edecek.


Voılkan KORKMAZ. Blogger tarafından desteklenmektedir.